Internet marketing bureau

Lassen: met gevulde lasdraad, MIG of TIG

Lassen: met gevulde lasdraad, MIG of TIG

By on apr 29, 2020 in Techniek |

Het proces van lassen is een zeer uitgebreid proces dat voor veel doeleinden in kan worden gezet. Dankzij het lasapparaat kunnen we nu projecten uitvoeren en objecten maken die we een eeuw geleden alleen maar konden dromen. Je kunt lassen op zoveel verschillende manieren en op zoveel verschillende metalen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We onderscheiden bijvoorbeeld lassen met gevulde lasdraad, MIG lassen, TIG lassen en lasapparaten met beklede elektrode. 

Lasapparaat kopen

Ga jij een lasapparaat kopen? Dan is het slim om eerst veelvuldig research te doen. Met de volgende tips kom je al een heel eind:

  • bepaal je budget
  • kijk ook naar tweedehands
  • bekijk welk materiaal je gaat lassen
  • zoek naar recensies
  • vraag om hulp

FOCUS STICK 120 E PFC LASAPPARAAT

Het materiaal

Het is in alle gevallen stap 1 om te kijken welk materiaal je wil bewerken. Er zijn verschillende soorten metalen en ze kunnen niet allemaal op dezelfde manier bewerkt worden. Het ene metaal is immers het andere niet. Als jij een klus gaat volbrengen of een project gaat uitvoeren en het kan maar met een soort metaal, houd hier dan rekening mee in je keuze voor een lasapparaat. Je kunt er ook voor kiezen om het andersom te doen: als je een lasapparaat al hebt, of de mogelijkheid hebt er eentje te lenen, dan kun je daar je materiaalkeuze op aanpassen. Let wel op dat je niet elk project met meerdere soorten materiaal kunt volbrengen. 

Je budget en tweedehands

Wanneer je eerst gaat bekijken hoe duur lasapparaten zijn en daarna pas je budget bepaalt, dan ga je het budget aanpassen op de prijzen die je hebt gezien. Dat is geen goede volgorde. Het is verstandig om vooraf te bedenken wat je maximale budget is en je daar ook zeker aan te houden. Het is namelijk niet gek dat als je het andersom doet, je al snel teveel uitgeeft. Lasapparaten zijn niet goedkoop.

Wanneer je budget niet toereikend is voor een lasapparaat dat helemaal nieuw uit de winkel komt, overweeg dan eens een tweedehands apparaat te kopen. Daar is in principe niets mis mee, als je maar een apparaat weet te vinden waar goed voor is gezorgd door de jaren heen. Lasapparaten zijn namelijk zeer duurzaam: ze kunnen tientallen jaren meegaan als er goed voor gezorgd is. 

lasdraad

Informatie inwinnen is altijd belangrijk

Het is in elke situatie belangrijk goed na te denken over een dure aankoop. Daarom is het bijvoorbeeld slim om bij het kopen van een lasapparaat goed te kijken naar wat anderen ervan zeggen. Het internet staat vol met recensies over alle producten die je kunt bedenken. Dat geldt dus ook voor lasapparaten. Let op dat je niet alleen recensies van professionals bekijkt maar juist ook van doe-het-zelvers zoals jij.

Je kunt natuurlijk ook altijd naar een winkel toe gaan om informatie te krijgen. Een doe-het-zelf-zaak heeft vaak personeel in dienst dat wel kennis van zaken heeft en je eventueel advies kan geven over de aankoop. Let wel op dat je niet naar een grote woonwinkel gaat: vaak heb je hier te maken met minder expertise door het erg brede assortiment.