Internet marketing bureau

Realgen: Zoekmachine optimalisatie

RealGen: uw partner voor online marketing

Marketing via het internet

Het internet beheerst tegenwoordig ons leven. Mensen zoeken en vinden op het web vrijwel alle informatie waarnaar ze op zoek zijn. Bedrijven spitsen daarom hun marketingactiviteiten toe op het wereldwijde web. Online marketing vertrekt van een goed gestructureerde en gebruiksvriendelijke website. Met doelgerichte advertenties op zoekmachines is het mogelijk om welbepaalde doelgroepen te bereiken. Ook social media spelen een belangrijke rol. Met advertentiecampagnes op socialmediakanalen spreekt u eveneens een specifiek publiek aan. Het kost veel tijd en moeite om u met alle aspecten van online marketing bezig te houden. Waarom zou u dit niet uitbesteden aan een ervaren bureau? RealGen kan u ondersteunen met het opzetten van een optimale online marketing strategie.

realgen refHet ontwerpen van een opvallende website

Omdat er miljoenen websites te vinden zijn op het internet, moet de webstek van uw bedrijf erboven uitsteken. De specialisten van RealGen zorgen ervoor dat uw website technisch perfect werkt. We besteden veel aandacht aan de lay-out. De huisstijl van uw onderneming moet duidelijk naar voor komen. We zoeken samen met u naar zoektermen die het best bij uw bedrijfsactiviteiten passen, en waarmee Google uw webstek snel kan vinden. We optimaliseren de webpagina’s zodanig dat de zoektermen er voldoende in voorkomen. In het ideale geval tonen zoekmachines als Google uw site op de eerste pagina van hun zoekresultaten. Na deze zoekmachineoptimalisatie (ook wel SEO genoemd: Search Engine Optimization) gaan we na wat de invloed is op de bezoekersaantallen en uw verkoopcijfers.

logo-realgenNog meer bezoekers lokken

U bereikt een specifieke doelgroep met het plaatsen van advertenties op zoekmachines. Dit wordt ook wel SEA genoemd: Search Engine Advertising. Google heeft hiervoor een eigen advertentiesysteem, namelijk Google Adwords. Door het kiezen van weloverwogen zoektermen spreekt u een bepaald publiek aan. RealGen helpt u eveneens met het schrijven van wervende advertentieteksten. U lokt nog meer bezoekers door ‘rich snippets’ toe te voegen aan uw webstek. Rich snippets zijn bijvoorbeeld de beoordelingssterretjes die u bij vele zoekresultaten ziet staan. Als u dit wenst, implementeert RealGen een geschikte vorm van rich snippets. Uiteraard controleren we nadien de invloed op de ranking van uw website.

realgen-adviesSnel laden en geschikt voor mobiele apparaten

Wie aan het googelen is, wacht niet graag op een website die traag laadt. Bezoekers hebben weinig geduld. Daarom besteden we veel aandacht aan het snel laden van uw site. Bovendien wensen bezoekers die met een mobiel apparaat werken, uw webstek ook duidelijk te kunnen lezen. We passen daarom responsive webdesign toe: uw website past zich aan aan het schermformaat van een mobiel toestel. We creëren bovendien speciale mobiele pagina’s, zogenaamde AMP’s of Accelerated Mobile Pages. Deze zijn specifiek bedoeld om op een mobiel toestel weergegeven te worden. Indien gewenst, plaatsen we eveneens een Whatsapp box onderaan de webpagina’s. Zo kunnen bezoekers u gemakkelijk contacteren via Whatsapp.

Social media volop toepassen in online marketing

Socialmediasites vormen een uitstekend medium om uw bedrijf in de verf te zetten en een grotere bekendheid te geven. Er zijn voldoende socialmediakanalen waarop dit kan: Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook en dergelijke. Wij kiezen samen met u het meest geschikte socialmediakanaal waarop u uw bedrijfsactiviteiten gaat promoten. We starten vervolgens een advertentiecampagne en volgen de resultaten hiervan op.

Laat u bijstaan door RealGen

U merkt het, online marketing is veel meer dan een goede website op het internet plaatsen. Indien u weinig tijd hebt om u hierin te verdiepen, laat de specialisten van RealGen u bijstaan. Wij bespreken samen met u een uitgekiende online marketing strategie. Contacteer ons voor meer informatie over onze diensten.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het geschikt maken van een website voor zoekmachines zodat de product of dienst hoog in de resultaten van de zoekmachine terecht komen. In de meeste gevallen wil je met je product of dienst op bepaalde keywords gevonden worden, het liefst op de eerste pagina van de zoekmachine en als het even lukt helemaal bovenaan.

realgen-techniekWat is het voordeel van zoekmachine optimalisatie?

Het voordeel van zoekmachine optimalisatie is een betere vindbaarheid en daardoor een betere naamsbekendheid. Natuurlijk zul je snel vindbaar zijn op de naam van je website, maar je wilt ook vindbaar worden op de namen en synoniemen van alle producten en diensten die je aanbied. De bedoeling is namelijk de concurrentie een stapje voor blijven en dat kan met de juiste zoekmachine optimalisatie. Je staat immers hoger in de zoekresultaten waardoor potentiële klanten eerder bij jou uitkomen.

Wat is het nadeel van zoekmachine optimalisatie?

Het grote nadeel van zoekmachine optimalisatie is de tijd die er in gaat zitten. Het kost namelijk veel tijd om te inventariseren waarop je gevonden wilt worden en hoe je concurrentie op deze onderwerpen gevonden wordt. Daarnaast moet je technische kennis hebben, zoekmachine optimalisatie begint namelijk bij het maken van de website en dan hebben we het al snel over een stukje programmeren. Jezelf dit eigen maken kost wederom veel tijd. Ook het schrijven van teksten voor op de website, brainstormen over synoniemen en keywords voor de producten en diensten kost veel tijd. En tijd kost geld, want dit is kostbare tijd die je beter in je bedrijfsvoering kunt steken.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Dat zoekmachine optimalisatie nodig is om je producten en diensten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten is wel duidelijk. Dat hier veel tijd in gaat zitten ook. Maar wist je dat veel bedrijven deze zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn? Zo kan jij je op je bedrijfsvoering richten en klanten te woord staan zonder je druk te hoeven maken over de vindbaarheid op het internet.